tentoonstelling_woi.jpg

Expo Eerste Wereldoorlog in Overijse

don 7 apr 2016

Overijse liet de herdenking van het begin van de Eerste Wereldoorlog in 1914 niet onopgemerkt voorbij gaan. Met twee exposities en een parcours met infoborden in heel Overijse werd een beeld geschetst van het dagelijks leven tijdens de Grote Oorlog. De infoborden met foto's, verhalen en toelichtingen zijn nu allemaal samengebracht in een overzichtstentoonstelling in Cultuurcentrum Den Blank.   

"We hebben in 2014 op 23 locaties in Overijse foto's gehangen van 1914. Op sommige locaties werd ook een vergelijking tussen 1914 en 2014 gemaakt. Den Blank heeft nu het initiatief genomen om al die panelen samen te brengen op een locatie”, verduidelijkt Piet van San van de heemkundige kring De Beierij van Ijse.

De tentoonstelling schetst een mooi beeld van het dagelijks leven in Overijse en al zijn gehuchten tijdens de Eerste Wereldoorlog. Van onschatbare waarde zijn de foto's van kunstschilder Louis Rigaux uit Overijse, zij vormen de ruggengraat van de expositie. De tentoonstelling 'De Groote Oorlog in Overijse' loopt nog tot 24 april in Cultuurcentrum Den Blank. De toegang is gratis.