Extra agenten en betonblokken rond feestzone tijdens carnaval Halle

don 23 maa 2017

De lokale politie van de Zennevallei neemt omwille van het actuele dreigingsniveau extra veiligheidsmaatregelen tijdens het carnavalsweekend in Halle dat jaarlijks tienduizenden feestvierders naar de stad lokt. Dat heeft burgemeester Dirk Pieters (CD&V) gezegd tijdens de gemeenteraad. 

In het raam van de terreurdreiging worden 42 extra agenten ingezet. Dit moet bijdragen tot een versterkte en zeer zichtbare aanwezigheid van politiediensten op het terrein. Om te verhinderen dat vrachtwagens in de mensenmassa kunnen inrijden, worden toegangen tot het centrum afgesloten door het plaatsen van fysieke hindernissen.

Afhankelijk van de locatie wordt hierbij gekozen voor betonblokken of mobiele obstakels (wagens). Het parkeerverbod wordt uitgebreid en verdachte voertuigen extra gecontroleerd. Ook rugzakken, carnavalswagentjes en -attributen zullen uitgebreid gecontroleerd worden. Er zal ook een verhoogd toezicht zijn op personen die zichzelf met een gezichtsbedekking onherkenbaar hebben gemaakt. Op 22 februari werd overigens reeds een noodoefening georganiseerd.

Ook van de feestvierders wordt een inspanning gevraagd om het feest voor iedereen zo aangenaam mogelijk te laten verlopen. Bekijk hier het overzicht van wat mag en niet mag.