"Federale regering moet dossier Eurostadion overnemen"

woe 13 dec 2017

Volgens Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) moet de federale regering het dossier van het Eurostadion overnemen. Dat zegt Vervoort in een interview in de krant La Dernière Heure. Als het dossier bij het Brussels Gewest blijft, komt er zeker tegenstand uit Vlaanderen, zegt Vervoort.

Vorige week besliste de UEFA om Brussel niet aan te wijzen als gaststad voor het EK van 2020 omdat er rond het dossier van het Eurostadion te veel onzekerheid hangt. Rudi Vervoort (PS), Brussels minister-president, vindt dat het hele dossier moet verhuizen van het Brusselse naar het federale niveau. "Als het Brussels gewest het project weer opneemt, dan komt er zeker tegenstand uit Vlaanderen", zegt Vervoort.

Het feit dat het EK voetbal 2020 niet in Brussel zal plaatsvinden, is volgens Vervoort de schuld van enkele groepen en individuen die er op uit zijn om "de hele zaak te doen mislukken". Vervoort is daarbij niet mals voor de Belgische Voetbalbond en Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe. Ook federaal premier Michel treft volgens Vervoort schuld.

Een renovatie van het bestaande Koning Boudewijnstadion is volgens Vervoort niet aan de orde wegens een gebrek aan financiële middelen.