fietssnelweg.jpg

Fietssnelweg tussen Asse en Brussel officieel ingereden

5 jaar geleden

Vandaag wordt de nieuwe fietssnelweg tussen Asse en Brussel (F212) officieel ingereden. Dat is mogelijk omdat de gemeente Asse tijdens het voorbije jaar nog een belangrijk stukje van de fietssnelweg realiseerde, meer bepaald tussen het station van Zellik en de aansluiting op het Brussels Gewest.

De fietssnelweg F212, een realisatie van de gemeente Asse en de provincie Vlaams-Brabant, loopt langs de spoorlijn Dendermonde-Jette en verbindt het station van Asse met dat van Zellik, maar ook met het researchpark in Zellik en Brussel. Het afgelopen jaar heeft Asse een cruciale verbinding gerealiseerd tussen het station van Zellik en de aansluiting op het Brussels Gewest. 

Vanmiddag wordt precies dat nieuwe stukje fietssnelweg ingereden. Vertrekpunt is het station van Asse en van daar gaat het richting finish aan jeugdhuis Tongeluk in Ganshoren. De inhuldiging gebeurt in aanwezigheid van burgemeester Koen Van Elsen van Asse, gedeputeerde voor mobiliteit Tom Dehaene, Pascal Smet, minister voor mobiliteit van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en een vertegenwoordiger van Infrabel.