rozenlaan_liedekerke.png

Gemeente geeft geen vergunning voor 60 flats in Rozenlaan Liedekerke

din 19 sep 2017

De gemeente Liedekerke geeft geen goedkeuring voor de komst van 60 flats in de Rozenlaan. Eerder was er in Liedekerke al heel wat protest tegen de bouw van de appartementen. Het is nu aan de provincie Vlaams-Brabant om de knoop door te hakken.

Een paar maanden geleden nog woonden in Liedekerke zo'n 60 buurtbewoners een openbare zitting bij van de gemeentelijke commissie voor Ruimtelijke Ordening (GECORO). Aanleiding waren de plannen van projectontwikkelaar ION om in de Rozenlaan 60 appartementen te bouwen. 

"Dit is de waanzin voorbij", aldus het actiecomité Ro-Re-Mi. "De inplanting, de localisatie en de randvoorwaarden die de projectontwikkelaar voorstelt, zijn absoluut niet haalbaar". Het actiecomité beklemtoont verder dat waardevol groen verdwijnt en dat ook de gevolgen voor het verkeer onderschat worden.

Het gemeentebestuur van Liedekerke beslist alvast om geen vergunning te geven voor het project. Het is nu aan de provincie Vlaams-Brabant om eind november de knoop door te hakken over de vergunningen. 

Meer vanavond in het nieuws op RINGtv.