van_abbeloos_tot_zeppos2.jpg

Geschiedenis Pajottenland samengevat in ‘Van Abbeloos tot Zeppos’

maa 5 dec 2016

In een nokvol gemeenschapscentrum het Koetshuis in de Roosdaalse deelgemeente Strijtem werd zondag het boek ‘Van Abbeloos tot Zeppos" voorgesteld. Daarin belicht auteur Maurits Van Liedekerke uit Herne anderhalve eeuw geschiedenis van het Pajottenland aan de hand van 75 portretten van verdienstelijke mannen en vrouwen.    

"Ik ben ervan overtuigd dat de toeristische propaganda die wij kennen over het Pajottenland te vaak gericht is op de klassieke ingrediënten: gastronomie, een paar natuurkundige zaken en wat erfgoed zoals kerken en kapellen. Maar de mens zelf komt te weinig aan bod. Daarom ben ik op zoek gegaan naar de mensen van het Pajottenland die wat naam hebben gemaakt door hun talent te gebruiken", verduidelijkt Maurits Van Liedekerke, auteur van 'Van Abbeloos tot Zeppos’.

“De keuze van Van Liedekerke is eigenzinnig maar toch relevant”, meent journalist, politiek commentator en Pajot Rik Van Cauwelaert. “Hij heeft een mooie kern verzameld. Het begint al met de letter 'A' en Abbeloos, de rector uit Gooik die naam maakte aan de universiteit van Antwerpen. Die staat in geen enkel naslagwerk, vreemd genoeg wel op Wikipedia. Maar Maurits Van Liedekerke heeft dat prachtig samengebracht in zijn eigen stijl zoals hij dat kan”, aldus Van Cauwelaert. ‘Van Abbeloos tot Zeppos’ werd uitgebracht bij De Draak en kan besteld worden via de website van de uitgeverij