Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Gewijzigde verkeersituatie in Vilvoorde door werken busstation De Lijn

Gewijzigde verkeersituatie in Vilvoorde door werken busstation De Lijn

In Vilvoorde is vervoersmaatschappij De Lijn gestart met de tweede fase van de werken aan het busstation. Daarbij worden onder meer de rotonde, de voetpaden en de fietspaden afgewerkt. Hierdoor wordt het verkeer in de omgeving van het station omgeleid.

Tijdens de eerste fase werd onder meer het oude Joker-casino afgebroken (zie foto boven). Nadien werden er 6 nieuwe perrons aangelegd en werd de nodige accommodatie voorzien. Ook de stoep aan het stationsgebouw heraangelegd.

In de tweede fase, die maandag gestart is, wordt het nieuwe busstation al gedeeltelijk in gebruik genomen en worden de rotonde, de fiets- en voetpaden afgewerkt. Deze fase zal duren tot eind december en brengt een gewijzigde verkeerssituatie met zich mee.

De Parkstraat wordt terug dubbelrichting voor het verkeer van en naar het station. De Hanssenslaan (Benoit) wordt enkelrichting in de richting van de Luchthavenlaan, met andere woorden, de rijrichting naar het station wordt afgesloten.

De Stationlei was tot nu toe enkelrichting in de richting van het station, maar wordt nu doodlopend ter hoogte van de aansluiting met de rotonde aan het station. Dit heeft als gevolg dat de Stationlei wel opnieuw dubbelrichting wordt. De taxi’s zullen hier nog steeds gestationeerd worden.

De d’Aubreméstraat blijft dubbelrichting tot aan de Rivierstraat. Er zal echter geen inrijdende toegang meer mogelijk zijn via het kruispunt met de Hanssenslaan (Benoit). De rijrichting van de Rivierstraat wordt hiervoor permanent omgedraaid. Vanaf 7 november is de d’Aubreméstraat bereikbaar via de Leuvensestraat en de Rivierstraat.

De Buisseststraat (Xavier) wordt afgesloten ter hoogte van de rotonde. Door de werken ter hoogte van de Vijfhoek is de Buissetstraat (Xavier) sinds 7 november dus aan beide zijden afgesloten voor alle verkeer. Bewoners kunnen de straat bereiken via de Hanssenslaan (Benoit) en de Blondiaustraat (Etienne). Om de straat te verlaten, kunnen ze via de Van Helmontstraat langsheen de Stationlei wegrijden of via de Blondiaustraat (Etienne) langsheen de Hanssenslaan (Benoit).

(schema: stad Vilvoorde)

Meer info

Alle info rond de werken vind je op www.delijn.be/busstationvilvoorde. Je vindt er ook een overzicht van waar welke lijn zal stoppen.