Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Graankaai Halle dicht voor werken, ook hinder op Beestenmarkt

Graankaai Halle dicht voor werken, ook hinder op Beestenmarkt

In Halle gaat de Graankaai volgende week dicht om de nutsleidingen te lokaliseren. En ook op de Beestenmarkt worden gedurende een tweetal weken de nutsleidingen in kaart gebracht met het oog op de heraanleg in het voorjaar.

Op de Graankaai in Halle zal een aannemer de nutsleidingen lokaliseren en bijstand bieden bij het geotechnisch onderzoek. Hiervoor zal een kernboring plaatsvinden in de kaaimuur ter hoogte van de fietsersbrug op de Graankaai. Daardoor zal de Graankaai van maandag 7 november tot donderdag 10 november afgesloten worden. Er is een omleiding voorzien via de Vandenpeereboomstraat en Nederhem. Fietsers en voetgangers zullen wel gebruik kunnen maken van de Graankaai

Ook voorbereidende werken op de Beestenmarkt

Ook op de Beestenmarkt zullen voorbereidende werken uitgevoerd worden met het oog op de heraanleg in het voorjaar. Net zoals de Basiliekstraat zal er op de Beestenmarkt een gescheiden rioleringstelsel en een nieuwe wegbedekking aangelegd worden volledig in de stijl van de Maandagmarkt en de Basiliekstraat.

Tijdens de voorbereiding worden er eerst een aantal proefsleuven gegraven om de exacte ligging van de nutsleidingen vast te stellen. Tevens wordt er nagekeken of er verplaatsingen of aanpassingen aan de nutsleidingen moeten gebeuren. Ook wordt er een beperkt archeologisch onderzoek uitgevoerd. Deze werken zullen zo’n 2 weken duren. Het verkeer op de as Ninoofsesteenweg – Beestenmarkt – Volpestraat zal normaal gezien steeds doorkunnen. Wel zal het aantal parkeerplaatsen beperkt zijn.