graf_teirlinck.jpg

Graf Herman Teirlinck in Beersel helemaal overwoekerd

din 8 aug 2017

In Beersel hekelt de N-VA het feit dat de gemeente te weinig doet om het graf van schrijver en dichter Herman Teirlinck te onderhouden. Twee gemeenteraadsleden hebben daarom zelf het overwoekerde graf opnieuw zichtbaar gemaakt. 

Schrijver Herman Teirlinck woonde 31 jaar aan de Uwenberg in Beersel tot aan zijn dood in 1967. Hij werd ook begraven in Beersel. Maar wie dat graf wil bezoeken, kan lang zoeken want het is grotendeels overwoekerd. De N-VA kaartte in 2015 de toestand al aan, zonder resultaat.

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"63351","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"273","style":"width: 305px; height: 273px; float: left;","width":"305"}}]] “Dit getuigt van weinig respect voor één van belangrijkste burgers die onze gemeente heeft gekend, beschamend”, reageert gemeenteraadslid Erwin Rosseel. “Ik kan me ook niet voorstellen dat men in Antwerpen zo zou omgaan met het graf van Hendruk Conscience”, vult Willem Vandenbussche aan. Daarom besloten beide gemeenteraadsleden om zelf het graf opnieuw proper te maken. Na 2 uur ruimen was de klus geklaard.