Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Grimbergen dan toch in jury nationaal voetbalstadion

Grimbergen dan toch in jury nationaal voetbalstadion

Marleen Mertens, de burgemeester van Grimbergen, betwijfelt of het nieuwe nationaal voetbalstadion op haar grondgebied wel op tijd klaar zal geraken. Drie jaar voor het er moet staan, is er nog geen bouwfirma aangesteld en is er ook nog geen enkele vergunning afgeleverd. En dat terwijl er in ons land heel wat beroepsprocedures mogelijk zijn. 
 
 
 
Op parking C van de Heizel moet over drie jaar een nieuw nationaal voetbalstadion staan dat dienst kan doen tijdens het EK voetbal in 2020. Afgelopen maandag kwam de jury, die moet beslissen wie het stadion mag bouwen, voor het eerst samen. In die jury zit ook de gemeente Grimbergen. Ze werd lange tijd niet betrokken bij het project, maar nu dus wel. Tot grote opluchting van burgemeester Marleen Mertens. 'Ik ben heel tevreden dat we erbij betrokken worden. Want als je er niet bij bent, dan weet je helemaal van niets. 't Is toch belangrijk dat we van in het begin van het dossier onze inspraak mogen hebben.'
 
Drie bouwfirma's hebben intussen een offerte ingediend. Midden maart zou de jury beslissen wie het stadion mag bouwen. 2015 moet dan het vergunningenjaar worden, in 2016 moet de bouw starten. In juni 2018 moet het stadion klaar zijn omdat er een tijdje proefgedraaid moet worden voor het EK 2020. Al heeft Mertens haar twijfels over die planning. 'Het lijkt mij een heel, heel optimistische timing te zijn. Ik kan daar ook niets meer over zeggen.' Het feit dat de gemeente Grimbergen nu in de jury zit, wil volgens burgemeester Mertens trouwens niet zeggen dat ze automatisch één van de drie projecten zal goedkeuren. 'Wij willen vooral dat er geen overlast is naar lawaai, naar mobiliteit, naar lichthinder, naar vervuiling, naar afwatering, 'benadrukt de burgemeester.