overkapping_ring_dilbeek.png

Groen Dilbeek wil deel van de Ring overkappen

maa 22 jan 2018

Groen Dilbeek pleit voor een overkapping van de Ring tussen afrit 12 (Dilbeek-Noord) en afrit 14 (Anderlecht-Noord). Dat zou volgens de partij goed voor de gezondheid van de Dilbekenaren, die meteen ook meer groene ruimte krijgen, en voor de biodiversiteit. Het wil laten onderzoeken of een overkapping haalbaar is.

Groen ziet alleen maar voordelen in een overkapping. “De gezondheid van de omwonenden zal erop vooruitgaan door minder fijn stof en minder lawaaioverlast. Ook het Regina Caelilyceum en verschillende jeugdbewegingen, waaronder Scouts Paloke en Chiro Iris, liggen vlakbij. Het moet een prioriteit zijn om de hoeveelheid fijn stof voor de jeugd zoveel mogelijk te verminderen”, zegt  Marieke Hoekendijk.

Van de overkapping wil de partij ook gebruik maken om het op- en afrittencomplex aan de Ninoofsesteenweg te hertekenen, zodat dat veiliger en vlotter wordt. Daarnaast moet er volgens Groen zoveel mogelijk extra ruimte gecreëerd worden bovenop de Ring, met plaats voor natuur, sport en recreatie.