Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Grootschalige werken Nieuwelaan in Merchtem en Meise van start

Grootschalige werken Nieuwelaan in Merchtem en Meise van start

Vanaf half oktober starten de grote werken op de belangrijke verbindingsas Nieuwelaan in Brussegem (Merchtem) en Oppem (Meise). De werken zullen zeker anderhalf jaar duren. Het project kost 4,3 miljoen euro. Er zijn twee infovergaderingen voorzien.

De grote Aquafinwerken op de Nieuwelaan, die al 8 jaar geleden werden aangekondigd, gaan eindelijk van start. "Dit gaat over het grootste gemeente-overschrijdend project van Merchtem en Meise. Het totaalbudget is voorzien op zo'n 4,3 miljoen euro, waarvan Merchtem ruim 1.017.000 euro moet betalen en Meise 1.060.000 euro”, verduidelijkt schepen Paul Van Den Eynde (Open Vld) van Merchtem. De werken omvatten de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel, met gescheiden afvoer van afval- en regenwater. Ook het wegdek wordt vernieuwd en er wordt een fietspad van 1,5 meter langs beide zijden aangelegd.

De werken zullen aardig wat hinder veroorzaken. Voor het zwaar verkeer wordt een omleiding voorzien vanaf de Ring, A12 en E40 richting Wemmel en Asse.

Om de inwoners te informeren organiseert Merchtem een infovergadering op donderdag 22 september om 19u in de Gemeentelijke Feestzaal in Brussegem in de Drinkeling 10. “Iedereen is er uitgenodigd en kan er vragen stellen over het project en de impact voor de betrokkenen. De precieze fasering van de werken is nog niet duidelijk. Eerst wordt er verder gewerkt aan de nutsleidingen zoals elektriciteit en water", aldus Van Den Eynde. "Ook in Meise komt er een infovergadering", pikt schepen van Openbare Werken Paul Van Doorslaer (N-VA) van Meise in. "Die vindt plaats op dinsdag 27 september om 19 uur in de Raadszaal van het Administratief Centrum in de Tramlaan. Het project op het grondgebied in Meise start met fase 1 en 2 van aan Het Eiland tot aan de grens met Brussegem. Daarna wordt het stuk van aan de grens tot aan Hondsberg in Brussegem aangepakt. Fase 3 van aan het Eiland richting Meise zal in een latere fase aangelegd worden", zegt Van Doorslaer.