Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Grote hinder Ninoofsesteenweg Roosdaal door afsluiten 2 rijstroken voor onbepaalde tijd

Grote hinder Ninoofsesteenweg Roosdaal door afsluiten 2 rijstroken voor onbepaalde tijd

In Roosdaal wordt vanaf donderdag 15 december grote hinder verwacht op de Ninoofsesteenweg. Het Agentschap Wegen en Verkeer zal er immers ook een tweede rijstrook afsluiten ter hoogte van het kruispunt van de Belle-Alliance.

Door problemen met de ondergrond op het kruispunt, waar ook een beek stroomt, werd eind 2015 de rechterrijstrook richting Ninove afgesloten. Maar het probleem is intussen groter geworden. Wegen en Verkeer neemt geen enkel risico en sluit nu ook de tweede rijstrook richting Ninove af. Het verkeer moet dan over één rijstrook per rijrichting. Door de beperking in capaciteit worden dus  aanzienlijke vertragingen verwacht.

Eerst nieuwe asfaltlaag om extra belasting op te vangen
Omdat al het verkeer over de Ninoofsesteenweg over één weghelft moet, giet Wegen en Verkeer een nieuwe asfaltlaag over de werfzone. Zo kan het wegdek de dubbele capaciteit zonder problemen verwerken. Het nieuwe asfalt giet Wegen en Verkeer op woensdag. Na de ochtendspits van woensdagochtend wordt de Ninoofsesteenweg tijdelijk afgesloten en wordt er een lokale omleiding ingesteld voor het verkeer komende van Ninove dat richting Brussel rijdt.

Deze voorbereidende werken duren slechts tot de woensdagavondspits. Donderdag na de ochtendspits wordt het verkeer dan op tweemaal één rijstrook gezet.

Oplossing
Wegen en Verkeer en het studiebureau willen dit probleem zo snel mogelijk verhelpen. Samen werken ze een oplossing uit om de weg te stabiliseren. Omdat er nog bijkomend onderzoek moet gebeuren, is het moeilijk om een timing voor deze oplossing te geven. Wegen en Verkeer hoopt in de loop van februari de tweede rijstrook terug open te stellen.

Een definitieve oplossing volgt dan als de Ninoofsesteenweg in Roosdaal volledig heringericht wordt. Meer informatie over die herinrichting op wegenenverkeer.be/roosdaal.