De_herinnering_Allerheiligen-0.jpg

Heel wat vieringen voor Allerheiligen

woe 1 nov 2017

Vandaag is het Allerheiligen, de dag waarop Christenen hun overleden geliefden herdenken. Zoals de traditie het wil, bezoeken velen de kerkhoven en begraafplaatsen in onze regio. Ook zijn er heel wat herdenkingsvieringen.

In de Kerk van Vlezenbeek wordt de gebedsviering van 10 uur straks opgeluisterd door het vierstemming parochiaal koor van Vlezenbeek.

In de parochiekerk Jan Ruusbroec in Sint-Pieters-Leeuw wordt de viering van eucharistieviering van 10 ook speciaal voor Allerheiligen opgeluisterd. Daar zingt het parochiekoor Jan Ruusbroec.

Om 11 uur is er nog een muzikale viering in de Onze-Lieve-Vrouw van Goede Hoopkerk in het centrum van Vilvoorde.  Het Andantino-koor uit Vilvoorde tekent er present. Vanavond om 18u luistert het koor ook de gebedsdienst voor allerzielen op.

Niet alleen Christelijke vieringen
In bijna één op de vier Vlaamse gemeenten vindt vanavond op begraafplaatsen een soort van bezinningsavond plaats, georganiseerd door Reveil. De non-profitorganisatie wil met muziek en lokale levensverhalen mensen samenbrengen.

Ook in Londerzeel vindt vanavond zo’n avond plaats. Van 17u tot 18u wordt de stilte op de begraafplaats doorbroken met intieme gedichten en poëzie, gebracht door dorpsdichter Swa Pelemans. Twee lokale bands, Solo Creek en Wouter & Vriens, brengen sfeer met hun muziek.

Meer over de herdenkingsavond van Reveil zie je morgen in het het nieuws op Ring TV.