Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Herinrichting Woluwedal Zaventem/Kraainem loopt nog meer vertraging op

Herinrichting Woluwedal Zaventem/Kraainem loopt nog meer vertraging op

De werken aan Woluwedal (R22)  in Zaventem en Kraainem zullen ook de volgende weken niet heropgestart worden. De werken liggen al sinds november 2015 stil en uit het onderzoek dat de voorbije maanden werd uitgevoerd blijkt nu dat de fundering die vorig jaar geplaatst werd, opnieuw moet aangelegd worden.  De aannemer zal zijn planning dus noodgedwongen moet bijsturen. 

Wegen en Verkeer stelde vast bij werfcontroles en proeven dat de funderingspalen die de aannemer in november plaatste, niet genoeg draagkracht hadden. Daardoor werden de werken noodgedwongen stilgelegd. Daardoor kon ook de riolering en de uiteindelijke weginfrastructuur niet aangelegd worden. “Nu is gebleken dat de fundering zelfs met bijkomende versteviging niet voldoende ondersteuning zal bieden. De aannemer zal daardoor de riolering elders in de werfzone moeten aanleggen”, verduidelijkt Anton De Coster.

Daardoor zullen de werken wellicht veel langer duren dan voorzien. Maar Wegen en Verkeer wil kwaliteitsvolle en duurzame infrastructuur. “We hebben samen met de aannemer intensief naar oplossingen gezocht, maar de voorstellen van de aannemer kwamen onze eisen jammer genoeg niet tegemoet. Je kan deze situatie vergelijken met de bouw van een huis. Als blijkt dat de fundering van je huis niet stevig is, ga je toch ook de aannemer niet laten verder werken?”, aldus De Coster.