ondernemerschap.jpg

Het College organiseert project voor Dag van het Ondernemen

zat 24 feb 2018

Vrijdag organiseerde Het College in Vilvoorde voor de tweede keer een project rond ondernemen. Daarbij kwamen de zesdejaars meer te weten over ondernemersschap. 

Het project duurde een volledige dag en verliep zoals een spel. In de voormiddag gingen de zesdejaars een paar wijken van Vilvoorde exploreren en trokken zoveel mogelijk foto’s van interessante plaatsen. In de namiddag bedachten de leerlingen van het zesde jaar in groepen een concreet concept om een beter Vilvoorde te verkrijgen tegen 2020. Vervolgens werden alle ideeën één voor één voorgesteld. Dit project werd ondersteund door leerkrachten van het zesde jaar en kreeg ook de medewerking van Hans Bonte, burgemeester van Vilvoorde. Hij gaf de introductie en sloot de Dag van het Ondernemen af. Niet enkel de burgemeester was aanwezig, maar ook Sammy Mahdi (28), de voorzitter van Jong CD&V en bestuurslid van Vilvoorde en een leerkracht van de school. De drie personen waren de jury tijdens de presentaties van de leerlingen. De groep die met de beste idee kwam, kreeg een prijs.

De Dag van het Ondernemen werd speciaal voor de zesdejaars georganiseerd om de ondernemersschap en ondernemingszin van jongeren te stimuleren.