schaken.jpg

Het Wit Paard in Kapelle-op-den-Bos schaakt al 40 jaar

zon 10 sep 2017
De schaakvereniging Het Wit Paard uit Kapelle-op-den-Bos bestaat 40 jaar. Die verjaardag laat de club niet onopgemerkt voorbijgaan. Dit najaar staat bol van de schaakevenementen.

 

Gestart met 13 schakers
Schaakvereniging Het Wit Paard werd precies 40 jaar geleden opgericht door twee jonge schakers en 11 deelnemers, onder wie de huidige voorzitter Hugo Van Steenwinckel. Oorspronkelijk lag de thuisbasis van de club in Humbeek, maar ondertussen is dat Kapelle-op-den-Bos geworden.
 
Thuisbasis van Belgisch kampioen
In de afgelopen 40 jaar heeft de club heel wat jong schaaktalent zien ontplooien. Op dit moment is Arno Sterck het uithangbord van de club. Hij is Belgisch kampioen en zal ons land van 16 tot 26 september vertegenwoordigen op het wereldkampioenschap voor de -18 jarigen in Uruguay. 
[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"64459","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"442","width":"610"}}]]
 
BK voor 50 en 65-plussers
Maar niet alleen de jeugd krijgt veel aandacht bij Het Wit Paard, ook de 50-plussers voelen zich er thuis. Op zaterdag 29 oktober organiseert de Kapelse club het Belgische kampioenschap Rapid schaken voor 50 en 65+ers in zaal de Toekomst in Kapelle-op-den-Bos. 
 
Voel je het zelf kriebelen om mee te schaken? Dan kan je meer info opvragen via hetwitpaard@telenet.be.