Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Hinder in centrum Vilvoorde door stadsvernieuwingsproject

Hinder in centrum Vilvoorde door stadsvernieuwingsproject

In Vilvoorde zijn de werkzaamheden gestart in en rond de Leuvensestraat. Onder meer het wegdek en de voetpaden worden er vernieuwd.

Begin februari is Vilvoorde gestart met het lang aangekondigde stadsvernieuwingsproject. Daarbij krijgen de Grote Markt, de Leuvensestraat en ook de omliggende straten een grondige opknapbeurt. In de loop van 2018 moet alles afgerond zijn. De ingreep moet het stadscentrum attractiever maken en Vilvoorde beter wapenen tegen de komst van Uplace in Machelen.

De voorbije maanden werden al voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd en werden op tal van plaatsen de nutsvoorzieningen aangepast. Vanaf deze week starten de eigenlijke werkzaamheden. In een eerste fase wordt er gewerkt in en rond de Leuvensestraat. Daarbij worden het wegdek en voetpaden volledig vernieuwd. Daardoor zal er aardig wat hinder en zijn de handelaars soms moeilijk bereikbaar. Parkeren in de werfzone is verboden van 7u tot 17u.

Begin volgend jaar starten ook de werken aan de Grote Markt. Daar zal een ondergrondse parking aangelegd worden. De Grote Markt zelf zal verkeersvrij en heringericht worden. Voor alle details over de werkzaamheden kan je terecht op de website van de stad Vilvoorde.