hond_op_werk.png

'Honden toegelaten': bedrijf in Zaventem laat werknemers huisdier meebrengen

5 jaar geleden

Vandaag is het internationale 'Neem je hond mee naar het werk'-dag. Verschillende bedrijven laten voor één keer toe dat werknemers hun hond meebrengen naar kantoor. Bij de hoofdzetel van Mars Belgium in Zaventem zijn honden echter elke dag welkom op de werkvloer.  

 

Mars Gelgium is een multinational die snoepwaren, rijst en voeding voor honden en katten produceert. Al meer dan twintig jaar mogen werknemers zich elke dag laten vergezellen van hun trouwe huisdier. Op deze internationale 'Neem-je-hond-mee-naar-werk' dag worden ze extra in de kijker gezet met een fotoshoot en een snoepje.

Bij Mars Belgium zijn ze er van overtuigd dat huisdieren goed zijn voor de mens en wetenschappelijk onderzoek blijkt dat te bevestigen. “Je moraal wordt er beter van en mensen zijn gelukkiger,” licht Ellen Jacobs, Corporate Affairs Officer van Mars Belgium toe. “Bovendien zorgt het er voor dat medewerkers makkelijker langer aan het werk blijven, omdat ze niet snel naar huis moeten voor hun huisdier. Op die manier reduceert het ook heel wat stress.”

Voorwaarden
Uiteraard zijn er een aantal voorwaarden bij het bedrijf om je hond te mogen meenemen. Zo moet het dier op de werkvloer bij zijn of haar baasje blijven. Ook moet de hond gevaccineerd en getraind zijn.

In de kantoren van Mars Belgium zijn er dagelijks minstens vijf honden aanwezig.