img_20160828_144919.jpg

Hop plukken onder een stralende zon in Steenhuffel

zon 28 aug 2016

650 bierliefhebbers, hop- en brouwmeesters verzamelden vanmiddag op het hopveld van brouwerij Palm in Steenhuffel voor de jaarlijkse hoppluk. Onder een stralende zon plukten ze met veel enthousiasme de door de brouwerij geteelde hop, die gebruikt wordt om het speciaalbier PALM Hop Select te brouwen.

Het is al het vierde jaar op rij dat de brouwerij de eigen geteelde hop laat oogsten op een speciale plukdag. Voor de plukkers is het naast hard labeur ook genieten, want ze krijgen natuurlijk fris bier in de plaats en ditmaal was er ook een vintage foodtruck om de hongerige magen te stillen met de lekkerste streetfoodgerechten. Ze kregen bovendien de gelegenheid om een kijkje te nemen in de brouwerij.

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"50149","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"610","width":"610"}}]]

Later dit jaar zal de brouwerij de plukkers nog eens uitnodigen om getuige te zijn van het brouwproces van PALM Hop Select. Zij kunnen met eigen ogen zien waar de door hen geplukte hop voor wordt gebruikt. Natuurlijk mogen zij na afloop ook proeven van het speciaalbier.