knipsel.png

Huisvestingsmaatschappij 'Elk zijn huis' wil slag thuis halen in Melsbroek

don 19 apr 2018

In Melsbroek, een deelgemeente van Steenokkerzeel, trekt sociale huisvestingsmaatschappij 'Elk zijn huis' naar de Raad van State en naar de provincie. Ze doet dat om alsnog haar slag thuis te halen in een aanslepend dispuut over de bouw van 75 sociale woningen aan de Lijsterlaan.

Die plannen, beter bekend onder de naam 'Den Achtergael', dateren al van 2011. EInd vorig jaar weigerde de gemeente Steenokkerzeel een bouwvergunning af te leveren omdat ze het project te groot vond. Er kon zelfs geen bouwvergunning worden afgeleverd omdat diezelfde gemeenteraad weigerde om enkele buurtwegen op de site af te schaffen. 

Alleen de Open Vld is gewonnen voor jet project. Dat is de partij van oud-burgemeester Karel Servranckx, tevens voorzitter van de sociale huisvestingsmaatschappij 'Elk zijn huis'. Volgens Servranckx voldoen de plannen aan alle geldende voorwaarden.

Schepen Mombaerts van Steenokkerzeel zegt dat er steeds veel protest was tegen de plannen van omwonenden. Vooral de omvang van het project roept vragen op.