parket_persconferentie.jpg

Huiszoeking in Liedekerke tijdens antiterreuractie

vrij 16 jan 2015

De politie heeft ook in Liedekerke een huiszoeking verricht tijdens de grote antiterreuractie van gisteren en vannacht. Er werd niemand aangehouden. De huiszoeking in Liedekerke was de enige in onze regio.

Dat er een huiszoeking in Liedekerke heeft plaatsgevonden, werd ons vanmorgen bevestigd door burgemeester Luc Wynant. Over het resultaat ervan kon hij welsiwaar geen details geven. 'Een interview heeft geen enkele zin vermits ik geen enkele informatie heb behoudens het feit dat de huiszoeking plaatshad bij een familielid van een mogelijks in aanmerking komend persoon,' aldus Wynant.

Ook het Eric Van Der Sypt van het federaal parket gaf tijdens de persconferentie van hte parket geen verdere details over de huiszoeking in Liedekerke, maar uit zijn verklaring kunnen we afleiden dat er in Liedekerke niemand is aangehouden. De huiszoekingen pasten in een groot onderzoek met als doel de ontmanteling van een terroristische cel en haar logistieke netwerk. Volgens het onderzoek stond die terroristische groep op het punt om politiemensen op de openbare weg en in commissariaten te doden.

Volgens verschillende bronnen heeft de huiszoeking plaatsgevonden in de Pamelsestraat 25, maar het parket wil dat niet officieel bevestigen.

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"24847","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"813","width":"610"}}]]

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"24848","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"813","width":"610"}}]]