knipsel.png

Kester-Gooik schrijft mooi voetbalverhaal in het Pajottenland

vrij 23 feb 2018

Voetbalclub Kester-Gooik is een mooi voetbalverhaal aan het schrijven in Gooik. De ploeg heeft alleszins grootste plannen. Eerder raakte al bekend dat Kester-Gooik, samen met de gemeente, een nieuwe site wil aanleggen aan de Wolvenstraat in Strijland.

De toekomst van het voetbal in Gooik veilig stellen voor de toekomst. Dat is het doel van de nieuwe voetbalsite. Het totale project zal ongeveer 1 miljoen euro kosten. De gronden van Strijland werden door de gemeente al gekocht voor een bedrag van 195.000 euro, de aanleg van een kunstgrasveld en de nodige omgevingswerken kosten 660.000 euro.

En nu is voetblaclub Kester-Gooik op zoek naar nog eens 200.000 euro voor de bouw van een kantine en 6 kleedkamers. Daarvoor worden onder andere sponsorpaketten uitgewerkt en wie dat wil kan ook een baksteen kopen voor 20 euro. Verder staan er nog een fuif, wafelslag en uiteraard een voetbaltornooi op het prorgramma.

Kester-Gooik wordt de uitbater van de kantine en de kleedkamers, maar huurt ook kunstgrasveld, dat eigendom wordt van de gemeente Gooik. Kester-Gooik wordt de hoofdgebruiker maar ook de dames van de Verbroedering Strijland-Gooik en de voetbalafdeling van G-Sport Pajottenland worden geïntegreerd in Kester-voetbalclub.