kinepolis.png

Kinepolis opent eerste 4DX-zalen met Star Wars

din 12 dec 2017

Vanaf woensdag 13 december opent Kinepolis Brussel zijn 4DX-zalen voor het grote publiek. 4DX betekent een bioscoopervaring in een vierdimensionaal niveau. De eerste film die de bioscoopbezoekers op die manier te zien krijgen is 'Star Wars: The Last Jedi'.

In een 4DX-zaal kijken de bezoekers niet alleen naar een film, ze maken zelf deel uit van de actie. Bewegende stoelen en omgevingseffecten zoals wind, water, geur en licht die perfect gesynchroniseerd worden met de actie op het scherm, zorgen voor een heel intense filmervaring die alle zintuigen prikkelt.

4DX-bioscooptoestellen zijn uitgerust met een speciale motor die precieze bewegingen mogelijk maakt en de snelheid van beweging controleert, synchroon met wat zich afspeelt op het scherm. "Star Wars ervaren in 4DX voelt dan ook alsof je zelf de piloot bent van een ruimteschip en mee vecht tegen The dark side aan de zijde van je helden", laat Kinepolis weten.

Vanaf 13 december zijn de 4DX-zalen in Kinepolis Brussel (en Antwerpen) geopend voor het grote publiek. De eerste film die bezoekers kunnen ervaren is Star Wars: The Last Jedi.