Klimop Dilbeek krijgt verkeersvrije schoolstraat

don 20 apr 2017

In Dilbeek zal de omgeving van de gemeentelijke lagere school De Klimop in Schepdaal een stuk verkeersveiliger worden voor de leerlingen. De Markstraat wordt immers een schoolstraat. Dat betekent dat de school voor de start en bij het beëindigen van de lessen zal afgesloten worden voor alle verkeer. Het gaat om de eerste schoolstraat in Dilbeek.

Kinderen met de wagen afzetten aan de schoolpoort zal vanaf 1 september niet meer lukken. Gedurende een half uur voor en na het einde van de school zal de Marktstraat gedeeltelijk afgesloten worden voor gemotoriseerd verkeer.  Ook aan de Ninoofsesteenweg zal een bord komen dat zal aangeven dat er een schoolstraat is en men de straat niet meer kan doorrijden tijdens deze uren. Er is dan enkel doorgaand verkeer mogelijk te voet of met de fiets.

Door de straat rustiger en veiliger te maken voor fietsers en voetgangers wil de gemeente ouders motiveren om de wagen te laten staan en met de fiets of te voet naar school te komen. Mogelijk krijgen ook andere Dilbeekse scholen binnenkort een schoolstraat. (foto archief RINGtv)