Koning Filip exposeert op opengesteld Koninklijk Paleis

zon 22 jul 2018

Vandaag, traditiegetrouw een dag na de nationale feestdag, opent het Koninklijk Paleis van Brussel de deuren voor de grote publiek. Het thema dit jaar is Wetenschap en cultuur op het Koninklijk Paleis. Vooral de zelfgeschilderde portretten van koning Filip springen daarbij in het oog.

Tot een paar maanden geleden wist de buitenwereld niet dat koning Filip al eens een schilderborstel in zijn handen neemt. Vanaf vandaag zijn echter twee van zijn kunstwerken te bewonderen in het Koninklijk Paleis. Koning Filip schilderde twee portretten en van zijn oom en vroegere koning Boudewijn.

Nog meer cultuur in het Paleis is er in de vorm van de tentoonstelling Karel van Vlaanderen, Prins, Regent, Kunstenaar.

Hemel
Wetenschap is traditiegetrouw aanwezig op de publieksopeningsdagen van het Paleis. Naar goede gewoonte is Technopolis, het Vlaamse doe-centrum voor wetenschap en technologie aanwezig. Ook bundelden tien federale wetenschappelijke instellingen de krachten om de tentoonstelling Hemel te organiseren, waarbij toeschouwers de hemel ontdekken.

Het Koninklijk Paleis is vanaf vandaag elke dag (behalve maandag) open van 10u30 tot 17 uur, dit tot 3 september. Omwillle van veiligheidsredenen wordt er aangeraden geen grote tassen en rugzakken mee te nemen.