trambus_1.jpg

Kritiek op trambus Vilvoorde

woe 24 aug 2016

Een promostunt, meer niet. Zo bestempelt het Vilvoords actiecomité Zo Mobiel Lef plannen van Vlaams minister Ben Weyts om vanaf 2019 een trambus te laten op het toekomstige Ringtramtracé van de Heizel via Vilvoorde naar Brussels Airport.

Te veel bochten in Vilvoordse wijken

Volgens het actiecomité Zo Mobiel Lef zal de lange trambus nooit in de Vilvoordse wijken kunnen rijden omdat daar te veel bochten zijn. "Deze bussen in deze wijken laten rijden kan enkel mits de aanleg van eigen beddingen. Men gaat toch niet overal eigen beddingen betonneren om die na een paar jaar terug af te breken", vraagt woordvoerder Fred Luyckx zich hardop af. Volgens hem moeten de plannen voor de trambus vooral de aandacht afleiden van het geplande ringtramtracé.

Wel inzetbaar op de Brusselse Ring

De enige weg waar de trambus volgens het actiecomité zou kunnen ingezet worden is de Brusselse ring. "Neem een baanvak van de ring af voor een sneltrambusspoor, voorzie haltes aan de op- en afritten met aansluiting van bussen vanuit de omliggende wijken en men creërt een snelle oplossing om iets te doen aan het verkeersinfarct en de erbarmelijke luchtkwaliteit in de regio,” besluit Luyckx.