dikke_truien.jpg

Leerlingen Heilig Hartcollege Wezembeek-Oppem lopen rond in dikke truien

din 6 feb 2018

Vandaag is het weer zover. De verwarming wordt een graadje lager gezet en de warme trui wordt aangetrokken. Verschillende bedrijven en scholen, waaronder het Heilig Hartcollege in Wezembeek Oppem, doen mee aan de Dikketruiendag. Het thema dit jaar is: ‘ruil grijs voor frisgroen’.

 

Frank Deboosere en Roos Van Acker zetten hun schouders onder deze veertiende editie en roepen op om stil te staan bij de gevolgen van de klimaatopwarming in steden. Het thema “ruil grijs voor frisgroen” moet ons bewust maken van een minder gekend klimaatprobleem: hittestress. De steden absorberen de warmte en koelen minder snel af. Bovendien is het risico op wateroverlast groot omdat regenwater er te snel wegvloeit. Met meer groen kunnen we zorgen voor afkoeling in ‘grijze steden’ en de wateroverlast terugschroeven.

Ook in het Heilig Hartcollege in Wezembeek-Oppem wandelen de leerlingen met dikke truien, vrolijke sjaals en kleurrijke mutsen de schoolpoort binnen. Zowel in de lagere als de middelbare school zetten ze de verwarming lager om iedereen eraan te herinneren dat het klimaat onze aandacht vraagt en we allemaal onze duit in het zakje moeten doen om de klimaatopwarming aan banden te leggen.