Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Machelen en Vilvoorde zijn overlast truckers beu

Machelen en Vilvoorde zijn overlast truckers beu

Machelen en Vilvoorde is de overlast die sommige vrachtwagenchauffeurs veroorzaken beu. Het gaat vooral om vrachtwagens die voor langere tijd geparkeerd staan aan invalswegen of in de buurt van bedrijvenzones. Daar ligt vaak heel wat zwerfaval. 

Onder meer in het verlengde van de Woluwelaan in de buurt van de bedrijvenzone Cargovil liggen heel wat vuilniszakken, flessen en weggegooide verpakkingen. Soms blijven de chauffeurs er meerdere dagen staan, met alle gevolgen vandien. Ook langs de Luchthavenlaan in buurgemeente Machelen veroorzaken vrachtwagens de nodige overlast.  

Vilvoorde en Machelen zijn de problemen met de vrachtwagens beu. Vilvoorde had onlangs overleg met de federale politie en het parket. Het is daarbij de bedoeling om een actieplan uit te werken om de problematiek aan te pakken. Geen gemakkelijke zaak, want er is bijvoorbeeld een aanpassing van het parkeerregime nodig en er moeten alternatieven worden voorzien.

In Machelen dringt men aan op een snelle plaatsing van parkeerverbodsborden langs de Luchthavenlaan. Daarvoor is het wachten op het Agentschap Wegen en Verkeer, hoewel het parkeerverbod al maanden geleden werd gestemd in de Machelse gemeenteraad. Machelen zal er bij Wegen en Verkeer nogmaals op aandringen om de borden te plaatsen.