anpr_camera_sint-pieters-leeuw.jpg

Machelen verdubbelt het aantal bewakingscamera's

don 28 jul 2016

De politiezone VIMA werkt aan een vernieuwing en uitbreiding van de camerabewaking op het openbaar domein in Machelen. Zo zullen er drie extra camera’s geplaatst worden.

“We hebben nu al drie bewakingscamera’s, op het Dorpsplein in Machelen, op het A. De Cockplein en aan het station van Diegem”, aldus burgemeester Jean-Pierre De Groef.” We gaan dit aantal nu verdubbelen om de veiligheid van onze bevolking nog te verhogen.

Er komt een camera ter hoogte van vrijetijdssite Bosveld, die ook zicht heeft op woonwijk Blijde Inkomststraat/Albertlaan. Een tweede camera komt ter hoogte van de E. Mommaertslaan, met zicht op de bedrijvenzone Diegem De Kleet en Diegem Hoek. Een derde komt ter hoogte van de Groenstraat, aan de grens met het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Samen met de mobiele camera van Incovo, die zal ingezet worden specifiek op sluikstortgevoelige plaatsen, breidt het cameratoezicht zo verder uit in Machelen.

“De beelden kunnen zowel online bekeken worden als opgeslagen om later als eventueel bewijsmateriaal te dienen”, aldus de burgemeester. “Het zijn weer een aantal bijkomende “ogen” die onze inzet van politiediensten mee ondersteunen en versterken.”