politie_helikopter.jpg

Man die met laserpen op politiehelikopter scheen riskeert tien maanden cel

woe 11 apr 2018

Het parket van Halle-Vilvoorde eist een celstraf van 10 maanden met uitstel voor een jongeman die eind januari met een laserpen zou hebben geschenen op een politiehelikopter in de buurt van de luchtvaartbasis in Melsbroek. De beklaagde ontkent de feiten en vraagt de vrijspraak.

Op 26 januari merkten piloten van de federale politie een bestelwagen op van waaruit met een laserpen aan de passagierskant op de helikopter werd geschenen. Met behulp van politiepatrouilles op de grond kon het voertuig snel worden onderschept. Eén van de twee inzittenden moest zich voor de correctionele rechtbank verantwoorden voor het opzettelijk in gevaar brengen van het luchtverkeer en voor verboden wapenbezit.

“Voor dit soort feiten hanteren wij een nultolerantie”, vorderde de openbaar aanklager. “Dit is zeer gevaarlijk en zeker in de buurt van een luchtvaartbasis. Ik vraag de rechtbank dan ook een celstraf van 10 maanden met uitstel uit te spreken, samen met een geldboete van 1.200 euro.”

De beklaagde, een 25-jarige Roemeen, ontkent de feiten. Hij beweert dat hij aan het stuur van de bestelwagen zat en dat niet hij, maar de andere inzittende de laserpen op de politiehelikopter had gericht. De rechtbank doet een uitspraak op 7 mei.