brabantse_pijl_vrouwen.png

Marta Bastianelli wint Brabantse Pijl bij de vrouwen

woe 11 apr 2018

De 30-jarige Italiaanse Marta Bastianelli heeft de Brabantse Pijl de vrouwen gewonnen. Start- en aankomstplaats van de wedstrijd lag in Gooik. De Canadese Leah Kirchmann en de Nederlandse Marianne Vos vervolledigen het podium.
 

De eerste editie van de Brabantse Pijl voor vrouwen ging dwars doorheen het Pajottenland, met onder beklimmingen van de Bosberg, de Onkerzeleberg, twee keer de Congoberg en enkele pittige kasseistroken. Een groep van acht vormt de vroege vlucht in de 137 kilometer lange wedstrijd die vorig jaar nog bekend stond als de Pajot Hills Classics.

Zeven rensters, waaronder Marianne Vos en Sofie De Vuyst, gingen met 34 seconden voor de slotronde in. De zeven werden op vijf kilometer van de finish ingerekend door een groep achtervolgers. Een dertigtal rensters sprintten uiteindelijk voor de overwinning. Daarin was Bastianelli duidelijk sterker dan de Canadese Leah Kirchmann en Marianne Vos. Voor de Nederlandse is Gooik bekend terrein. Vlakbij de aankomst ligt een café dat ook de thuishaven is van haar supportersclub.

Bastianelli, wereldkampioen bij de vrouwen op de weg in 2007, won eerder dit jaar ook al Gent-Wevelgem. De beste Belgische is Jolien D'hoore die net naast het podium valt.

 

Foto: Twitter Brabantse Pijl