Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Merchtem geeft positief advies voor twee windmolens in Peizegem

Merchtem geeft positief advies voor twee windmolens in Peizegem

Het Merchtemse gemeentebestuur geeft een positief advies voor de bouw van twee windmolens in Peizegem. Het actiecomité 'Leefbaar Merchtem-Londerzeel' betreurt het advies en overweegt juridische stappen.

Het college van burgemeester en schepenen heeft zowel voor de stedenbouwkundige aanvraag als voor de milieuvergunningsaanvraag voor de bouw en exploitatie van twee windturbines in Peizegem een gunstig advies gegeven. De twee molens die Aspiravi wil bouwen, zijn 175 meter hoog, leveren energie voor zo'n 4.000 gezinnen en zullen gebouwd worden tussen de Dahliastraat en het Brusselbaantje.

Voor de milieuvergunningsaanvraag werden door het college aan het gunstig advies wel een aantal bijkomende voorwaarden verbonden, onder andere over slagschaduw, geluid en veiligheid. De provincie en het Vlaams Gewest hebben nu 60 dagen de tijd om zich ook over de vergunningen te buigen en een beslissing te nemen.

Het actiecomité Leefbaar Merchtem-Londerzeel betreurt de houding van het Merchtemse gemeentebestuur en komt zo snel mogelijk samen voor overleg, maar wacht eerst de beslissingen van de provincie en het gewest over de bouw- en milieuvergunning af om verdere stappen te ondernemen.