vlcsnap-2017-02-15-16h55m02s176.png

Met Decrick hebben we iedereen de mond gesnoerd, zegt De Roubaix

woe 15 feb 2017

“We moeten de Pepingse politiek opnieuw in een positief daglicht stellen”, dat zegt Luc Decrick, die straks burgemeester wordt van de Pajotse gemeente. Hij krijgt samen met een nieuw schepencollege anderhalf jaar de tijd om het verkiezingsprogramma dat het kartel CD&V-sp.a in 2012 had, uit te voeren.

De CD&V-sp.a-fractie schoof Decrick al in juni naar voor als kandidaat-burgemeester toen burgemeester Timmermans de onbestuurbaarheid van zijn gemeente na de overstap van schepen Lacres een eerste keer aanvocht bij de Raad van State. “Ik ben niet het grootste stemmenkanon, ook geen wissel op de toekomst. Men heeft mij gevraagd voor deze situatie: de komende twee jaar. En daar wil ik vol voor gaan”, aldus Decrick in gesprek met RINGtv.

Met Decrick wil CD&V-Sp.a ook alle kritiek counteren. Zo kreeg oud-burgemeester De Roubaix van de huidige coalitie het verwijt dat hij enkel met postjes en de sjerp bezig is en niet met Pepingen. “Door Luc Decrick voor te dragen als burgemeester denk ik dat we alle mensen de mond gesnoerd hebben”, reageert De Roubaix.

Decrick was in 2011 als schepen van Ruimterlijke Ordening één van de drijvende krachten achter de aankoop van de Zagerij, waar naast een kinderdagverblijf ook het administratief centrum en de bibliotheek moesten komen. Dat dossier komt nu opnieuw op tafel alsook de aanleg van het fietspad tussen Pepingen en Bogaarden. En als het financiële plaatje van de gemeente het toelaat, wil CD&V-sp.a tot slot ook de belastingsverhoging herzien die de vorige meerderheid in 2012 doorvoerde.