Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Milieueffectenrapport dreigt bouw stadion Heizel te vertragen

Milieueffectenrapport dreigt bouw stadion Heizel te vertragen

De bouw van het nieuwe voetbalstadion op parking C aan de Heizel dreigt ernstig vertraagd te worden door de opmaak van het milieueffectenrapport. Dat meldt tvbrussel.

In een gesprek met de regionale zender zei ruimtelijk ordeningsexpert Jan Parys dat het milieueffectenrapport het dossier rond het nieuwe voetbalstadion ernstig zal vertragen. Het opstellen ervan neemt algauw negen maanden in beslag. “Ook het ruimtelijk uitvoeringsplan laat eigenlijk een dergelijk groot stadion niet toe”, aldus Parys. De Brusselse overheid heeft immers een veel groter stadion in gedachten dan de 50.000 vierkante meter die in het ruimtelijk uitvoeringsplan voorzien zijn. “De Vlaamse overheid kan het RUP eventueel bijsturen. Maar ook die procedures zullen het project ernstig vertragen”, zegt Parys.

In een reactie zegt minister van Leefmilieu Schauvlieghe dat er inderdaad een milieueffectenrapport nodig is. Zo’n rapport is nodig bij alle projecten die grote verkeerstromen genereren. Een aanpassing van het ruimtelijk uitvoeringsplan is volgens de minister dan weer niet nodig.

Brussels schepen van Sport Alain Courtois (MR) zegt dat er wel degelijk rekening werd gehouden met de opmaak van een milieueffectenrapport. Alles zit volgens hem dus nog steeds op schema. Dat meldt intussen brusselnieuws.be