vliegtuig_steenokkerzeel_5.jpg

Minister Bellot ontkent dat hij niets doet om probleem vlieglawaai Zaventem op te lossen

don 19 apr 2018

Minister van Mobiliteit François Bellot ontkent dat hij niets zou doen om het probleem van het vlieglawaai rond de luchthaven van Zaventem op te lossen. De minister wijst met een beschuldigende vinger naar CD&V en Open Vld. "De voorzitters van die 2 partijen nemen nooit hun telefoon op", aldus de minister in de krant De Tijd. 

Minister Bellot moet als een oplossing vinden voor het al lang aanslepend dossier rond het vlieglawaai. Daarvoor is een nieuwe vliegwet nodig met een aanpassing van de huidige vliegroutes. Maar tot dusver bleef het bij een aantal pogingen zonder het minste resultaat. 

Bellot zegt dat hij nochtans al in januari 2017 een copromis op de regeringstafel legde. Dat omvatte een breed pakket maatregelen, met onder andere de invoering van roterende vliegroutes. "Maar niemand reageert", aldus de minister, "iedereen lijkt wel bang om initiatief te nemen. Telkens als ik de voorzitters van CD&V en Open Vld, Wouter Beke en Gwendolyn Rutten, bel om een bemiddelaar aan te stellen, geven ze niet thuis. Die bemiddelaar moet een compromis tussen Vlaanderen en Brussel zien te vinden."