de_block_maggie5.png.jpg

Minister De Block haalt uit naar verzekeraars slachtoffers 22 maart

don 9 maa 2017

Federaal minister van Volksgezondheid Maggie De Block haalt uit naar de verzekeraars die de slachtoffers van 22 maart bijstaan. Een jaar na de aanslagen is minder dan een vijfde van de slachtoffers al vergoed voor de geleden schade. Dat kan niet, vindt De Block. 

Over twee weken herdenken we de aanslagen in de luchthaven en het metrostation van Maalbeek. Maar het gros van de slachtoffers of hun nabestaanden wacht nog altijd op de schadevergoeding van hun verzekering. Minister De Block vindt dat ongehoord. Volgens haar verstoppen sommige verzekeraars zich achter wat de Belgische overheid voor de slachtoffers doet vanuit een algemeen solidariteitsgevoel van alle Belgen.

Volgens Assuralia, de beroepsvereniging voor de verzekeringsondernemingen, zijn de dossiers van mensen met ernstige lichamelijke letsels nu eenmaal complex. Zulke slachtoffers worden meestal voor lange tijd en in schijven uitbetaald. Dat zei woordvoerder Robyns vanmorgen in 'De Ochtend' op Radio 1. Maar De Block neemt geen genoegen met die uitleg. "Iedereen moet zijn verantwoordelijkheid nemen", klinkt het.