Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Minister Weyts weigert cruciale gronden te verkopen voor Eurostadion

Minister Weyts weigert cruciale gronden te verkopen voor Eurostadion

Vlaams minister van Openbare Werken Ben Weyts (N-VA) is niet van plan de cruciale lapjes grond te verkopen die Ghelamco nodig heeft voor de realisatie van het Eurostadion.

Om het Eurostadion op parking C aan de Heizel te kunnen realiseren moeten er eerst nog twee lapjes Vlaamse grond verkocht worden aan Ghelamco. Die lapjes grond zijn in handen van het Agentschap Wegen en Verkeer. Volgens Ghelamco was er al een principeakkoord met bevoegd minister Weyts (N-VA) over de verkoop ervan.

Het ene stukje grond heeft Ghelamco nodig voor de aanleg van de in- en uitritten van de parking. Het andere stukje is nodig voor de realisatie van een fietsers- en voetgangersverbinding. Die gronden zijn eigendom van het Agentschap Wegen en Verkeer maar volgens Ghelamco gaf bevoegd minister Weyts (N-VA) in 2015 al groen licht voor de overdracht van de gronden. Maar volgens de minister blijft er nauwelijks nog iets over van het oorspronkelijke Ghelamco-project. Nu zowel Ruimte Vlaanderen en de gemeente Grimbergen zich negatief hebben uitgesproken over het project, heeft het volgens minister Weyts ook weinig om de gronden nog te verkopen. (simulatie Ghelamco)