infoborden.jpg

Mobiele borden Asse informeren voorbijgangers over landbouwactiviteiten

vrij 27 mei 2016

De Bedrijfsgilde Asse van de Boerenbond gaat aan 8 landbouwbedrijven in de gemeente mobiele infoborden plaatsen om voorbijgangers op een eenvoudige manier te informeren hoe het er in de sector aan toegaat.

 

"De borden handelen thematisch over o.m. aardappelen, witloof, tarwe, prei, vleesvee, varken, melkvee en fruit. Telkens wordt de hele cyclus uitgelegd van het begin- tot het eindproduct. "Het bord over aardappelen bijvoorbeeld, dat de naam 'frietjesmachine' meekreeg, informeert over het zaaiklaar maken van de bodem tot het poten van de aardappelen, de bewerkingen en het onderhoud, de ziektebestrijding, het rooien en bewaren van de aardappelen tot de eindproducten die van aardappelen gemaakt worden", aldus Guy Lemaire, voorzitter van de Bedrijfsgilde Asse.

Aanleiding voor dit initiatief is volgens Lemaire het feit dat land- en tuinbouwers vaak merken dat het fietsers of wandelaars, die genieten van het prachtige landbouwlandschap, op zoek zijn naar correcte informatie over de actuele land- en tuinbouw. Hij hoopt dat deze informatie de betrokkenheid met de landbouw doet toenemen. "Vrij uniek is dat het om mobiele borden gaat die we jaarlijks zullen verplaatsen naar velden waar de groenten of dieren die in het bord aan bod komen aanwezig zijn. Ik haalde hiervoor de inspiratie uit Nederland", aldus Lemaire.