bpost_brusselx.jpg

Moeilijke postbedeling in Vlaams-Brabant

vrij 31 okt 2014

Grote delen van Vlaams-Brabant hebben vandaag geen post ontvangen. Dat komt door een blokkade in drie grote sorteercentra: Luik, Charleroi en Brussel X.

Vannacht heeft de Franstalige christelijke vakbond in Brussel X een spontane blokkade gehouden net als in de sorteercentra van Luik en Charleroi. Enkel vrachtwagens geladen met kranten mochten uitrijden. De vrachtwagens met andere post werd tegengehouden.

“Ondanks de blokkade al om 8u werd opgeheven zal men in grote delen in Brussel en Vlaams-Brabant vandaag geen brieven ontvangen hebben”, zegt woordvoerder Piet Van Speybroeck van Bpost

Door de blokkade zaten dus heel wat andere Bpost-werknemers vandaag zonder werk. De andere vakbonden distantiëren zich van de actie. Ook Bpost is allerminst opgezet met de blokkade. “Het gaat om enkele tientallen personen van één vakbond die zonder een concreet eisenpakket drie cruciale sorteercentra hebben geblokkeerd met alle gevolgen vandien", aldus Van Speybroeck. 

De Franstalige christelijke vakbond protesteerde onder meer tegen het plan Alpha.  Daarbij worden zo'n 3.200 banen op de hoofdzetel van Bpost in Brussel doorgelicht.