goed_doel_2017_15b35d.jpg

'Mooiste Nacht' van Affligem schenkt 3.500 euro aan goede doel

vrij 11 mei 2018

De Blauwe Pluim, de vereniging die instaat voor de organisatie van de Mooiste Nacht van Affligem, schenkt een cheque ter waarde van 3.500 euro aan de Vereniging voor Spina Bifida en Hydrocephalus. 

Vorig jaar werd in Affligem de derde editie georganiseerd van de Mooiste Nacht. Meer dan 900 bezoekers kwamen kijken naar de show met Willy Sommers en Christoff & Lindsay. Dit resulteerde in een recordopbrengst voor het goede doel.

Tim Herzeel, de voorzitter van de organiserende vzw De Blauwe Pluim, mocht een cheque ter waarde van 3.500 euro overhandigen aan de Vereniging voor Spina Bifida en Hydrocephalus. De Blauwe Pluim ijvert voor vrije meningsuiting, persvrijheid en het vrije denken. Hiertoe wil zij vooruitgangsbewuste verenigingen steunen. Het bestuur koos deze keer voor de Vereniging voor Spina Bifida en Hydrocephalus omdat de Affligemse vereniging aandacht wilde voor het feit dat iemand die door deze ziekte wordt getroffen, erg in zijn of haar vrijheid wordt beperkt.

Spina Bifida of open rug is een aangeboren afwijking waarbij één of meerdere wervels niet gesloten zijn. Kort na de geboorte wordt de rug, meestal chirurgisch, gesloten. De gevolgen voor het kind zijn van die aard dat er zowel na de geboorte als op latere leeftijd blijvend problemen zijn. 

De volgende Mooiste Nacht van Affligem zal doorgaan op vrijdag 5 okober in Congrescentrum De Montil in Affligem.

Info op www.demooistenacht.be