pnmz3fyc_4.jpg

Moord Ternat: verdachte past opnieuw verhaal aan

vrij 19 jan 2018

Kim D.B., de trucker die de Zottegemse Liselotte De Coninck in zijn woning in Ternat vermoord heeft, heeft tijdens de reconstructie opnieuw andere verklaringen afgelegd. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Eerder diste de man al een weinig geloofwaardig verhaal op dat er zou zijn ingebroken in zijn woning. 

In de nacht van 4 op 5 november bracht Kim D.B. Liselotte De Coninck om het leven. Meteen na de feiten verklaarde hij dat er zou zijn ingebroken in zijn woning en de de dader zou hebben doodgeslagen. Van dat inbrekersverhaal geloofden speurders niet veel. Ze konden achterhalen dat de Ternattenaar de alleenstaande moeder was gaan oppikken bij haar oma in Brakel.

De twee hadden elkaar kort daarvoor leren kennen via sociale media. Bij de reconstructie diste de man opnieuw een ander verhaal op. Volgens Jef Vermassen, die de familie van het slachtoffer verdedigt, verklaarde Kim D.B. dat er die fatale nacht rond drie uur ’s nachts lawaai was aan zijn woning, vlakbij de E40. Ook de nachten daarvoor zou dat het geval geweest zijn. Toen plots ook de gsm van het slachtoffer begon te rinkelen en zijn hond begon te blaffen, sloegen de stoppen van de man door. Hij dacht aan een complot.

De raadsman van de familie van het slachtoffer gelooft weinig van het verhaal en vindt dat Kim D.B. terecht moet staan voor doodslag. In dat geval riskeert de man 30 jaar cel.