mosduurzameschool.jpg

MOS-slotdag op het Heilig Hart en College Halle.

don 15 maa 2018

Op vrijdag 30 maart vindt op het Heilig Hart en College in Halle  de MOS-slotdag plaats. MOS is een afkorting voor Milieu Op School, een initiatief dat scholen milieubewuster wil maken. De leerlingen organiseerden gedurende het schooljaar allerlei milieuvriendelijke acties zoals een quiz, inzamelacties en een gezond ontbijt.

Als beloning voor de leerlingen hun engagement ontvangen ze een “Mos For Life”. Een prijs gebaseerd op het bekende evenement “Music For Life” van Studio Brussel. De leerlingen kunnen liedjes aanvragen die dan afgespeeld worden op de speelplaats. De leerlingen van de derde graad zullen op de slotdag verschillende activiteiten uitvoeren.

Op het programma staan: een quiz, een presentatieschotel maken, meedoen aan een resource lab en ECO-shoppen in Halle. Voor de leerlingen van de tweede graad is er een fatamosgana georganiseerd. De bedoeling is dat leerlingen activiteiten binnen een bepaalde tijdspanne uitvoeren. Eén van deze activiteiten is van een T-shirt een zak maken. Nadien is er een reuze picknick voor de hele school voorzien. De speelplaats zal bedekt zijn met dekentjes waar de leerlingen op kunnen zitten om te genieten van de picknick.