Nakende afbraakwerken in Asse

woe 18 okt 2017

In Asse bereidt een aannemer de sloop voor van de brandweerkazerne en de bekende fuifzaal ’t Smis op de Hopmarkt. Begin volgende week start de afbraak. Intussen gaan de huizen op de hoek van de Markt, Kattestraat en Arsenaalstraat nog deze week tegen de vlakte, meldt HLN.

 

Op de Hopmarkt worden momenteel de laatste asbestresten verwijderd uit de gebouwen die vanaf begin volgende week worden afgebroken. Eerst gaat feestzaal ’t Smis onder de hamer; daarna volgen de brandweerkazerne en enkele panden op het Gemeenteplein. Deze sloopwerken zouden voor de maand december moeten afgerond zijn. Door de afbraak komt er ruimte vrij voor meer groen en extra parkeergelegenheid op de Hopmarkt.

Intussen is hetzelde afbraakbedrijf al in de weer op de hoek van de Markt, Kattestraat en Arsenaalstraat: de huizenrij op deze stek wordt nog deze week gesloopt. De panden ruimen plaats voor een nieuw woonproject met dertig flats en een ondergrondse parking voor 50 wagens. Het woonproject kreeg inmiddels de naam ‘Lupulus’, Latijn voor ‘hop’. Verwacht wordt dat deze klus 2 jaar in beslag zal nemen.