luc_decrick.jpg

Niet De Roubaix maar Luc Decrick (CD&V) wordt nieuwe burgemeester Pepingen

din 14 feb 2017

Niet André De Roubaix maar wel Luc Decrick (CD&V) zal in Pepingen worden voorgedragen als burgemeester. Dat meldt de nieuwe meerderheid, die bestaat uit het kartel CD&V-Sp.a en voormalig N-VA’er Peter Lacres, in een persmededeling. 

Na de overstap van schepen Lacres (N-VA) naar de oppositie, stelde de oppositiemeerderheid tot drie keer de onbestuurhaarheid van de gemeente vast. Huidig burgemeester Eddy Timmermans ging telkens in beroep. Maar dat werd vorige week door de Raad van State verworpen. Daardoor ligt de weg nu open voor een nieuw schepencollege en een nieuwe burgemeester.  

Voormalig burgemeester André De Roubaix koos er echter voor om een stap opzij te zetten. Dus niet hij maar Luc Decrick zal voorgedragen worden als de nieuwe burgemeester van Pepingen. Suzanne De Cort, Peter Lacres en Peter Van Cutsem zullen de schepenfuncties invullen.

Suzanne De Cort is een nieuwkomer in de gemeenteraad, zij volgt Joachim Agneessens op die zich terugtrekt uit de gemeenteraad door zijn drukke professionele loopbaan.

Veel tijd heeft de nieuwe meerderheid niet meer om nog grootse projecten te realiseren. De nieuwe bewindsploeg wil alvast werk maken van een belastingvermindering. Voorts wil de coalitie de Zagerij vlakbij het gemeentehuis verbouwen om er onder meer de bibliotheek en een kinderopvang in onder te brengen. Tot slot zal er werk gemaakt worden van een fietspad tussen Pepingen en Bogaarden. (foto CD&V Pepingen)