Niet naar Brussel door terreurdreiging

maa 19 jan 2015

Vier op de tien Vlamingen zegt bepaalde plaatsen of activiteiten te mijden als gevolg van de terreurdreiging. Dat blijkt uit een enquête van de krant Het Nieuwsblad. De basisschool van het Heilig Hart & College uit Halle annuleert daarom vandaag een uitstap met enkele klassen naar de Munt in Brussel.

Zo’n 50 leerlingen van het vierde studiejaar zouden vandaag de Muntschouwburg bezoeken. Maar na de gebeurtenissen in Parijs en Verviers vorige week annuleerde de directeur de uitstap. “Ik vind het niet verantwoord dat leerlingen van 10 jaar in de hoofdstad geconfronteerd worden met zwaar bewapende soldaten en agenten. Het zou hen onnodig angst inboezemen”, aldus directeur Bart Parrez vanmorgen op Radio 2. De uitstap wordt daarom uitgesteld naar 11 mei.

De directeur van de Halse basisschool is zeker niet de enige die liever niet in Brussel komt. Dat blijkt uit een enquête van het Nieuwsblad. 80% van de ondervraagden denkt dat de kans op een aanslag groot is. 40% gaat daarom bepaalde risicoplaatsen of activiteiten mijden.

Felle reactie van minister Gatz 

Vlaams minister van Brusselse zaken heeft intussen via Twitter negatief gereageerd op de afgelasting: “Als angst en domheid bondgenoten is er geen kruid tegen gewassen”. Volgens de minister spelen we met dit soort beslissingen in de kaart van diegenen die ons bang willen maken. Intussen heeft hij ook contact opgenomen met de school.

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"24919","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"128","width":"400"}}]]