knipsel.png

Nieuwe instapbruggen op luchthaven: meer comfort, meer tijdswinst

don 19 apr 2018

Op Brussels Airport is vandaag een nieuwe driedubbele instapbrug aan pier B voorgesteld. Het gaat om de eerste van in totaal 23 nieuwe instapbruggend die tegen 2022 zullen in gebruik worden genomen. Die moeten het in- en uitstappen niet alleen meer comfortabel maar ook sneller laten verlopen.  Totale kostprijs: 53 miljoen euro.

De huidige instapbruggen op Brussels Airport, die dateren van 1992, zijn dringend aan vervanging toe. De voornaamste reden is dat de vliegtuigen die Zaventem aandoen steeds groter worden en de huidige instapbruggen daar niet meer zijn aan aangepast. 

De nieuwe instapbruggen zijn voorzien van alle moderne technologische snufjes en ze hebben ook airco. Bovendien zijn de instapbruggen ook uitgerust met grote ramen, zodat passagiers alle activiteiten op de tarmac goed kunnen volgen. 

Tegen 2022 moeten alle bestaande instapbruggen aan pier B vervangen zijn. Dan zal het in- en uitstappen niet alleen meer comfortabel maar ook sneller verlopen. Gerekend wordt op een tijdswinst van ongeveer 10 minuten in vergelijking met de huidige instapbruggen.