Nieuwsneuzen interviewen voorstanders nieuwe Colruyt Itterbeek

din 13 maa 2018

Al 9 jaar probeert Colruyt een nieuwe winkel te bouwen op de hoek van de Ninoofsesteenweg en de Herdebeekstraat (Itterbeek, Dilbeek). Al die tijd probeert het buurtcomité Bettendries dit tegen te houden, vooral uit vrees voor te veel verkeer. Toch is er ook een groot aantal buurtbewoners die de Colruyt-winkel graag ziet komen. De nieuwsneuzen van Don Bosco Groot-Bijgaarden interviewden een aantal van die buurtbewoners.  

De meeste interviewees begrijpen niet waarom er enkel tegen de warenhuisketen geprotesteerd wordt? “Er komt geen protest tegen een nieuwe Gamma op de Ninoofsesteenweg of tegen een nieuwe school in de buurt van de Sint-Annakapel. Maar een Colruyt zou te veel verkeer met zich meebrengen?”. 

Eén van de buurtbewoners vindt het praktisch om een Colruyt-winkel in de buurt te hebben. Na het ophalen van de kinderen kunnen inwoners van Itterbeek tijdens één rit hun inkopen doen. Zo hoeven ze niet twee keer de baan op.

Een andere, iets oudere bewoner zegt: “Binnen enkele jaren zal ik misschien niet meer kunnen autorijden, dan zal ik te voet naar de winkel moeten. Als die winkel er niet komt, zal dat niet mogelijk zijn.”