Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Oetingen maakt zich klaar voor een nieuw wereldrecord BBQ

Oetingen maakt zich klaar voor een nieuw wereldrecord BBQ

In Oetingen (Gooik) wordt een poging ondernomen om het wereldrecord barbecueën te verbeteren. De kandidaat-recordhouders zijn intussen zo'n 24 uren in de weer en voelen zich naar verluidt nog steeds opperbest. 

Momenteel staat het record op naam van de Fielosoofen uit Turnhout. Zij bakten 41 uren en 3 minuten onafgebroken vlees en vis. Dat record willen Björn Bouquiaux en Jo Vinck nu verbeteren. De doelstelling ligt op 51 uren, 51 minuten en 51 seconden. De start werd gegeven op zondagochtend 10 u. En 24 uren later voelen de barbecueërs zich nog steeds in topvorm. Via een livestream op YouTube kan je de kandidaat-recordhouders aan het werk zien.

Doorlopend is er animatie en zijn er ook optredens. Het volledige programma vind je op http://wereldrecordbbqoetingen.be. De opbrengst gaat integraal naar enkele goeie doelen. (foto Jo Vinck)

Oetingen, het Mekka van de wereldrecords

Het is niet de eerste keer dat Oetingen een wereldrecord organiseert. In de jaren ’90 sneuvelde er om de haverklap wel een wereldrecord. En toeval of niet: grote bezieler was toen Freddy Bouquiaux, de vader van de nieuwe kandidaat-recordhouder Björn Bouquiaux. Beleef opnieuw hoe in 1995 het wereldrecord ‘tafelvoetbal’ verbeterd werd.