Ondanks klopjacht nog geen spoor van daders homejacking Dilbeek

vrij 27 mei 2016

Ondanks een klopjacht in Anderlecht is er nog steeds geen spoor van de daders van een homejacking donderdagochtend in Dilbeek.

In de Victor Van Malderlaan in Dilbeek kreeg een 74-jarige bewoonster donderdag het bezoek van twee gewapende mannen. De daders bedreigden haar, bonden haar vast en stalen vervolgens een hoop geld en juwelen. Ze gingen er vandoor in een vluchtwagen die klaarstond en bestuurd werd door een derde dader.

De vrouw slaagde erin zich te bevrijden en zocht hulp bij de buren. Die alarmeerden vervolgens de politie. De vluchtauto werd opgemerkt door een politiepatrouille die onmiddellijk de achtervolging inzette. In Anderlecht lieten de daders hun wagen achter in de wijk Peterbos. 

De volledige wijk werd afgesloten. Een flatgebouw in de buurt werd helemaal uitgekamd door speciale eenheden van de federale politie omdat gedacht werd dat de daders er zich in schuilhielden. Maar die zoektocht werd 19u afgerond zonder resultaat. In de vluchtwagen van de daders kon de politie wel de buit van de homejacking terugvinden. 

RTL kreeg van een kijker volgende beelden van de klopjacht in Anderlecht. 


La cité du Peterbos quadrillée par les forces de police